Amerikan Mutfak Nasıl Dekore Edilir?

Yükselen emlak fiyatlarıyla beraber, maliyet açısından etkin bir seçenek olan açık kat planı (halkımızın tabiriyle Amerikan mutfak) kavramı popülerlik kazanıyor. Açık kat planı kavramı tipik oda kavramına göre oldukça farklıdır. Oturma odası, mutfak ve yemek yeme bölümü tek bir yerde birleştirilir. Bu stil şüphesizki evinizin daha geniş ve ferah görünmesini sağlar, ve daha düzenli dekore edilmesine imkan verir. Ve tabiki açık kat planı dekorasyonu kesinlikle zordur ve ustalık gerektiren bir iştir.


İşe duvarları giydirerek başlayın. Boya renkleri dikkatle seçilmelidir. Her bölüm için aynı rengi seçmek zorunlu değildir, ama renkler birbirini tamamlamalıdır. Odada güzel ve uyumlu bir akış elde etmek için aynı aileden renkleri seçebilirsiniz. Alternatif olarak, mavi ve yeşil, fuşya ve sarı gibi tamamen kontrast renkler de seçebilirsiniz.

Genellikle, farklı bölümleri farklı farklı renklerle giydirmek yerine tüm bölümü tekbir vitrin ile giydirmek tavsiye edilir. Komple vitrin kullanmak tüm mekanı tek vücud gösterecektir.


Mekandaki tüm mobilya parçaları birbirleriyle uyumlu olmalıdır. Çağdaş bir ziyafet (veya davet) geleneksel bir meşe yemek masası ile hiç uyumlu olmaz çünkü bu eşleşme ani bir değişikliğe ve akışın bozulmasına neden olacaktır. Farklı mobilya parçaları için aynı malzeme veya ahşabı ve temel mobilya stilini seçtiğinizden emin olun.



Alanları tanımlamak ve her alanın farklı fonksiyonlarını ayırt etmek için aydınlatma armatürleri kullanın. Mutfak tezgahı üzerinde asılı bir aydınlatma ya da oturma odası için farklı bir avize seçebilirsiniz. Eğer mutfakta asılı paslanmaz çelik bir tencereniz varsa, bunu çiçeklerle doldurup çok güzel dekoratif bir manzara elde edebilirsiniz. Ayrıca renkleri uzatabilirsiniz. O da ne demek, nasıl olacak o iş :) Şöyle; örneğin mutfak bölümünde kullanacağınız mavi asılı lambalar, oturma odasında kanepe arkasına konulacak mavi bir örtü ile tamamlanabilir. Bu şekilde farklı tamlamalar kullanabilirsiniz. Herşeyi benden beklemeyin, hayal gücünüzü kullanın :)
Kolay gelsin
V.B.


*Sitemizdeki yazılar yazarımıza ait olup, kaynak gösterilerek dahi kullanılması yasaktır.

1 yorum:

  1. Gerçekten çok güzel fikirler vermişsiniz ve şık resimler koymuşsunuz. Evler küçüldükçe açık mutfak ihtiyacı artıyor dediğiniz gibi. Bunlarda da ada tipi davlumbazlar gerekiyor ve tabi normal davlumbazlardan daha pahalı oluyor. Bu konuda mekappa markalı ada davlumbazları kesinlikle tavsiye ederim, hem kalitesi çok iyidir hem de 1.000 m3 çekim gücüyle salonunuza koku gitmesini önler. Bence bir bakın : http://www.hirdavatfirsati.com/p-4144-Davlumbazlar-Mekappa-Kaminox-ADA-tipi-camli-davlumbaz-CS10-X-.html Yorum yapma fırsatını verdiğiniz için teşekkür ederim.

    Öner TÜRKSEVER

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.