Banyonuzun Daha Geniş Görünmesini Sağlayın

Eğer lüks bir giyinme odası ve banyoya sahip size özel bir dairede kalmıyorsanız, kendinizi daha büyük bir banyoyu arzularken bulabilirsiniz. Bugün, evlerin çoğunda küçük, sıkışık ve karanlık banyolar var.Ve işte iyi haber :)  Banyonuzu kırıp döküp büyütmeden, kolayca daha geniş görünmesini sağlayabilirsiniz.





İşte banyonuzun daha geniş görünmesini sağlamaya yardımcı olacak yararlı ipuçları listesi 
1) Duvar renklerinin büyük ölçüde odanın genel görünümünü katkıda bulunduğu bilinmektedir. Boş alan ilizyonu oluşturduğundan duvarlar için yumuşak ve soluk renk şemaları kullanın. Duvar kağıdı kullanmayı tercih ediyorsanız, detaylı ve süslü şekillerden ziyade yumuşak tonlarda ince, narin desenler veya baskılar seçin.
2) Havlu, aksesuar, halı, sanat eseri ve dekoratif öğeleri az miktarda kullanın. Buna ek olarak, benzer renklerde aksesuarlar ve havlular satın alın ve aynı zamanda duvar rengi ile eşleşiyor olmasına dikkat edin.
3) Banyo aynaları kullanımının boş alan yanılsaması oluşturduğu bilinir. Aynanın doğru yerleştirilmesi ile banyonuzun gerçeğinden iki katı büyük görünmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca banyo kapısı arkasına tam boy ayna koyabilirsiniz.
4) Parlak aydınlatmadan yararlanın. İyi aydınlatılmış bir odanın daha geniş göründüğü ve hissedildiği bilinir. Perdeleri açın ve güneş ışınlarının içeri girmesine müsade edin. Lambaları duvar yerine tavana monte edin ve yüksek voltajlı lambaları tercih edin. Bu banyonun daha geniş görünmesine neden olacaktır. Ayrıca, sadece beyaz ışık kullanın, turuncu ışık kullanmayın çünkü turuncu rengi bir odanın gerçek boyutundan daha küçük görünmesine neden olur .
5) Aşırı dağınıklık bir banyoyu daha küçük ve dar gösterir. Tezgahta ve diğer yüzeylerde yığılmayı önleyin. Tezgah üzerine eşyalarınızı bırakmaktan kaçının. Eşyalarınızı çekmece veya raflarına geri yerleştirmeyi alışkanlık haline getirin. Banyoda ne kadar fazla boş alan olursa, banyo o kadar büyük görünecektir.

6) Elbise askısı yerine kapının arkasına bir elbise kancası asın.
7) Geniş bir sabunluk yerine ince sabunluk kullanın.

Kolay Gelsin 
V.B.
*Sitemizdeki yazılar yazarımıza ait olup, kaynak gösterilerek dahi kullanılması yasaktır.

0 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.