Oturma Odanızı Nasıl Daha Geniş Gösterebilirsiniz?


Bugün, oturma odası çoğu evin merkez noktasıdır. Oturma odası çeşitli amaçlar için kullanılan bir yerdir. Televizyon izleme, dinlenme, yemek yeme ve misafir ağırlama... insanlar evlerinde geçirdikleri zamanın çoğunu oturma odalarında harcarlar. Ancak, yüksek konut fiyatlarını düşünürsek, çoğu insanın tercih ettiği daha ekonomik bütçeli evlerin ortak sorunu, evlerin boyutlarıyla paralel olarak ortaya çıkan küçük oturma odalarıdırNeyse ki, oturma odanızı bir sürü para ödemeden daha geniş görünmesi sağlayacak birçok yol var.

- Oturma odanızın büyük ve geniş görünmesi için bazı kolay ipuçları aşağıda verilmiştir
a) Oturma odası için doğru renk düzeni seçimi oldukça önemlidir. Birçok kişi duvarlarını koyu renklere boyamayı tercih eder. Son zamanlardaki eğilim bu yönde olsa da, küçük odalar bu renklerde olunca daha küçük görünür. Oturma odanızın daha geniş görünmesi için, duvarlarınızı açık renklerle boyatın. Bu renkler beyaz veya krem ​​tonları olmak zorunda değil. Limon sarısı, fildişi grisi ve gök mavisi bazı popüler seçeneklerdir.


b) Büyük minderler ve büyük kol dayaması olan büyük boy mobilyalar, odanızı küçük ve yetersiz gösterecektir. Oturma odanızdaki mobilyaları azaltmak doğru bir yaklaşım olur. Birkaç sandalye, bir masa ve bir kanepe yeterli olacaktır.
c) En önemli kural - zemin ne kadar az görünürse, odanız o kadar küçük görünecektir. Bu yüzden ince ayaklı mobilya kullanın ve ahşap veya taş kaplı masa yerine cam masalar tercih edin.
d) Kalın ve koyu perdeler yaz aylarında ısıyı dışarıda tutabilir ama bir oturma odasını büyük göstermeye gelince, bu perdelerin hiçbir yararı yoktur. Işığın odaya girmesine müsade edeceğinden ve daha geniş bir mekan ilizyonu oluşturacağından parlak ve şeffaf perdeler kullanın.

e) Merkezi bir odak noktası gözleri odanın boyutundan alacaktır ve konuklarınız boyuttan çok görünüşe ve stile odaklanacaktır. Merak uyandırıcı resimler, duvar aynası ve dekoratif aksesuarları merkezi odak noktaları olarak tercih edebilirsiniz.
f) Oturma odanızı geniş göstermenin başka bir yolu odanızın aydınlık olmasını sağlamaktır. Dışarıdaki doğal ışığın odanıza girmesine müsade eden pencerelerinizin olması oldukça önemlidir.

Kolay gelsin 

V.B.

*Sitemizdeki yazılar yazarımıza ait olup, kaynak gösterilerek dahi kullanılması yasaktır.

0 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.