Oturma Odası Dekorasyonu

       Oturma odası evimizin en önemli mekanlarından biridir. Evimize gelen akrabalarımızı, komşularımızı ya da arkadaşlarımızı ilk olarak ağırladığımız yer oturma odalarıdır, bu yüzden evimizle ilgili ilk izlenimlerin oluştuğu yer burasıdır ve malumunuz ilk izlenim her zaman çok önemlidir ;) Aslında evimizin odak merkezidir, bir kanepeye yayılıp dinlendiğimiz, televizyon izlediğimiz, arkadaşlarımızı ağırladığımız yani kısaca evimizde geçirdiğimiz en güzel anlara ev sahipliği yapan yerlerdir. Diğer odalarınıza ne yaptığınızı bilemem ama oturma odasını düzgün bir şekilde dekore etmek zorundasınız :) Dekorasyon dendiğinde hemen aklınıza yapacağınız masraflar gelmesin, üretkenliğinizin, zevkinizin, hayal gücünüzün ve kullanacağınız aksesurların kombinasyonu ile oturma odanızı adından söz ettirecek derecede hoş bir şekilde dekore edebilirsiniz.


İşte size oturma odanızı dekore etmek için birkaç yararlı bilgi;

1- Renklerin insanlar ve ruh halleri üzerinde psikolojik bir etkiye sahip olduğunu bilmeyen yoktur. Sadece beyaz ve krem tonları seçmek odanızın monoton bir görünüme bürünmesine neden olur. Her zaman canlı renkler kullanmak en iyisidir, ama, bir duvar için açık renkler tercih ederseniz karşısındaki duvarda kontrast renkler kullanın. Bu çağdaş bir görünüm elde etmenizi sağlayacaktır. Duvar kağıdı kenar süsleride çok çarpıcı görünecektir.

2- Oturma odası denildiğinde ilk akla gelen mobilyadır. Eğer yeni mobilya satın alacaksanız kocaman olanlar yerine küçük mobilyalar tercih edin. Ama almayı düşünmüyorsanız, var olanlarla dekorasyon yapacaksanız, mobilyalarınızı farklı bir tarzla yeniden düzenlemeye çalışın. Odanın uç (kenar) kısımlarına konulmuş mobilyalar güzel görünür.


3- Derinlik ve boş alan ilizyonu oluşturacağından ayna kullanmaya çalışın. Ama nereye koyacağınıza dikkat edin. Aynanın yansıtacağı şeyin hoş görünüyor olması lazım. Örneğin; aynayı mutfak veya banyo karşısına koymak tamamen yanlış olur, onun yerine aynayı bir duvar resminin karşısına asmak harika olacaktır.

4- Bir çoğumuz odamızı çeşitli objelerle, heykellerle donatmayı severiz ama, yukarıdaki resimde görünen heykelleri (veya onun gibileri) sakın kullanmayın, tarlanızda bostan korkuluğu olarak kullanabilirsiniz :) Onun yerine daha küçük vazolar veya saksılar ve duvara monte edeceğiniz küçük kitap rafları kullanabilirsiniz. Böylece çok hoş, zarif bir görüntü elde edebilirsiniz.

5- Kilim veya halı kullanmaya çalışın. Tüm alanı kaplayacak şekilde veya sadece masa altına halı serebilirsiniz. Bu odanızın daha geniş görünmesini de sağlayacaktır.

Kolay gelsin :)

V.B.

*Sitemizdeki yazılar yazarımıza ait olup, kaynak gösterilerek dahi kullanılması yasaktır.

0 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.