Veranda Dekorasyonu İçin 5 İpucu

Diğer bölümler gibi, veranda da evimizin önemli bir parçasıdır. Dışarıdaki dünyanın ve güzel havanın tadını çıkarabileceğimiz açık bir odadır aslında. Terasımız mutfağımızın veya oturma odamızın devamı olabileceği gibi başlı başına bağımsız bir inziva mekanı da olabilir. Veranda, dış mekan oturma odası, dinlenme veya sadece yayılıp tembellik yapma gibi farklı amaçlarla kullanılabilir. Bu yüzden verandanızı kullanışlı ve rahat yapmak için düzgün bir şekilde dekore etmek çok önemlidir.



Dinlendirici bir gökyüzüne, sıcak güneş ışığına ve temiz havaya zaten sahip oldığumuzdan, verandayı dekore etmek çokta zor değildir. Tek yapmamız gereken biraz hayal gücü ile farklı birşeyler ortaya koymak.
İşte bunun için size birkaç basit ipucu;

1- Verandanıza güzellik ve çekicilik katmanızın en iyi yolu, bir tema seçmek, mekana güzel ve birbiriyle alakalı aksesuarlar eklemektir. Akdeniz veya orman temasını seçebilirsiniz.



2- Temaya ve zemine uygun teras mobilyası seçin. Eğer mekan dar ise, kendinizi ince ve narin hatlı küçük mobilyalarla sınırlandırabilirsiniz. Geniş mekanlar için ise ahşap teras mobilyaları iyi bir seçim olacaktır.

3- Veranda mobilyalarını yerleştirdikten hemen sonra mekanın rengini düzenleyin. Güzel bir şemsiye kullanarak verandaya yaz havası katabilirsiniz, ya da birkaç yastık veya kilimle mekanın daha estetik görünmesini sağlayabilirsiniz.

4- Bitki ve çiçek yerleştirmek, donuk ve sıkıcı bir mekana hareket ve canlılık katacaktır. Çiçekli, canlı ve parlak renkli bitkiler mekanı daha yaşanabilir hale getirecektir. Sadece yeşil bitkiler kullanarak doğal bir manzara elde etmenizde mümkün. Küçük saksılardaki bitkiler harika bir görüntü ortaya çıkaracaktır.

5- Bir yaz akşamını verandanızda geçirmekten daha güzel bir şey olmadığından, mekanın aydınlatmasına çok önem vermeniz gerekir. Aydınlatma teçhizatı için bir çok seçeneğiniz var. Asılı lambalar mekanın daha romantik görünmesini sağlayacaktır. Meşale veya fener tarzı aydınlatma ile mekana eğlence ve parti veriyormuş havası katabilirsiniz. Verandada priziniz yoksa, mekanı bir kaç fanus içerisindeki ateşle de aydınlatabilirsiniz.

Kolay gelsin :)
V.B.

*Sitemizdeki yazılar yazarımıza ait olup, kaynak gösterilerek dahi kullanılması yasaktır.

0 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.