Yemek Odası Dekorasyonu

Yemek odası, modern ve modaya uygun görünmek için iyi bir dizayna ve dekora ihtiyaç duyan önemli mekanlardan birisidir. Günümüzde insanlar yemek odasında sadece yemek yemezler, aynı zamanda hoş ve şık bir restorant havası da olsun isterler.
Renkleri kullanarak yemek odanızın atmosferini değiştirebilirsiniz. Odanızdaki tonları daha açık hale getirmelisiniz. Bu tonlar daha kapsamlı, temiz, açık ve nettir. Beyaz, açık sarı veya turuncu, açık kahverengi gibi renkleri seçmenizi tavsiye ederim. Küçük odalar için ayna kullanmalısınız, çünkü önceki yazılarımda da vurguladığım gibi ayna mekana derinlik ve ferahlık katar ve odanın daha büyük ve geniş görünmesini sağlar.


Gelelim odamızın zeminine. Zeminde yapacağımız herhangi bir değişiklikle odamızı daha ilgi çekici hale getirebilir miyiz acaba? İlk olarak, odanızın ne tarzda görünmesini istediğinizi düşünmelisiniz. Ahşap mobilya kullanabilirsiniz. Eğer ahşap mobilya kullanıyorsanız ve Avrupai bir tarz istiyorsanız, zemin için seramik fayans kullanmalısınız.


Tüm yemeklerin sığabileceği büyüklükte bir yemek masası kullanmalısınız, ama odanın atmosferini bozacak ve oda içinde yürümenize engel olacak kadar geniş olmamalı. Tabi yamak masası üzerinde kullanacağınız materyalleride unutmamalısınız.


Tercih edeceğiniz masa örtüsü de önemlidir. Polimer gibi temizlenmesi kolay materyallerden yapılmış örtüleri kullanın. Temizlenmesi oldukça zor olan pamuklu materyallerden yapılanları kullanmaktan kaçının. Yemeklerinizdeki tazeliği, canlılığı arttırmak için masaya çiçek veya meyve sepeti koyabilirsiniz.

Bunlar bana uymadı daha farklı neler olabilir diyorsanız okumaya devam :)

Yukarıda anlatılanlardan farklı olarak başka ne yapabiliriz?


Yemek odanızın biraz daha renkli olmasını istiyorsanız odanıza renk katmak için farklı uygulamalar yapabilirsiniz. Odanızın duvarlarını farklı renklere boyamak veya renkli aksesuarlar kullanmak gibi birçok şekilde renkli odalar hazırlayabilirsiniz.


Perde, sandalye döşeme ve halı tercihleriniz ile yemek odanıza renk katabilirsiniz. Odanızın zemin rengini canlı ve parlak renklerden seçecekseniz mobilyalarınızın renklerini nispeten daha sade renklerden seçmeniz daha doğru olacaktır.


Yemek odanızda çok renkli kumaşlar ve desenler seçtiyseniz ahşap masa yerine cam yemek masası kullanmanız daya uygun olacaktır. Cam sade bir görünüm katar ve ışığı geçirdiği için odanıza dinginlik ve ferahlık katacaktır.


Tüm duvarı renkli boyamak yerine dekorasyonunuza uygun renkerde tablolar tercih etmeniz çok daha kolay, hızlı ve daha az masraflı olacaktır.


Yemek odanızın renklerini daha belirgin hale getirmek için kontrast oluşturabilirsiniz, bunun için zemin döşemelerini veya halı seçimini koyu renklerde yapabilirsiniz. Koyu bir zemin üzerine kullanacağınız parlak renkler çok daha ilgi çekici olacaktır.


Tüm bunlar çok zahmetli ve masraflı görünüyorsa büyük uğraşlar yerine küçük değişiklikler ve az bir bütçe ile de odanızda güzel bir görünüme sahip olabilirsiniz.. Sandalyelerinizin minderlerini renkli kumaşlardan seçmeniz, duvarda tablolar ve bazı basit tamamlayıcı aksesuarlar kullanmanız da yemek odanızda farklı bir atmosfer oluşturmanıza yetecektir.

Kolay gelsin :)
V.B.

*Sitemizdeki yazılar yazarımıza ait olup, kaynak gösterilerek dahi kullanılması yasaktır.

1 yorum:

  1. Yemek odalarında kullanılan modeller arasında klasik yemek odası modellerini çok seviyorum. Özellikle sandalyeler çok hoşuma gidiyor. Nede olsa klasiğin ihtişamı farklı.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.