Çalışma Odası Dekorasyonu İçin 6 İpucu

Genel olarak bahsedersek, çalışma odası çalıştığınız, evinize iş getirince kullandığınız mekandır. Kişisel olarak 'benim' dediğiniz ve içinde özgürlüğü yakalamayı umduğunuz yerdir aslında. Hayatınızda varmak istediğiniz hedefleri gerçekleştirmek için var gücünüzle çalıştığınız yer çalışma odanızdır, ve bu yüzdendir ki çalışma odası kişiliğinizi yansıtmalı. Düzgün ve güzel bir şekilde dekore edilmiş bir oda çalışmalarınızı olumlu yönde etkileyecek, yaptığınız işe zevk katacaktır elbette.


Çalışma odanızı dekore etmenin bir çok yolu var. Farklı farklı dizaynlar ve farklı renkler kullanabileceğiniz bir yer değildir aslında ama bu tutucu bir tarz kullanmanız gerektiği manasına da gelmez.
İşte çalışma odanızı dekore etmek için birkaç ipucu;

1- Çalışma odası dekorasyonunda en önemli nokta odanın renkleridir. Odanızda yaptığınız işe odaklanmak çok önemli olduğu için, mekanda rahatlatıcı ve aşırıya kaçmayan bir atmosfer olmalı. Duvarlarınız için, işinize odaklanmanıza yardım edecek ve sizi rahatlatacak renkler kullanın. Mesela; adaçayı tonu, krem, açık sarı, kahve tonları gibi..

2- Odanızın zemini için, genel olarak evinizi tamamlayacak bir tarz seçin. Seramik fayanslar sağlam ve kalıcıdır, öte yandan ahşap zemin ise odaya samimiyet katar ve odanın bir ofis gibi görünmesini sağlar. Halı kullanmakta iyi bir seçim olabilir. 


3- Oda mobilyası için, insanlar genelde sade ve bilindik materyaller kullanır, ama bu odanıza soğuk bir görünüm katacaktır. Odanızı rahat olduğu kadar modaya uygun olmasını da sağlayın. Tipik sandalyeler yerine rahat ve modaya uygun şık sandalyeler kullanın. 

4- Boş bir duvarınız varsa, kitap rafı olarak kullanabileceğiniz ahşap bir panel yerleştirin duvarınıza (Birinci resimdeki gibi). Eğer okumaya çok vakit harcıyorsanız, bir kanepe veya koltuk alabilirsiniz. Bunun yanına kahvenizi, kitabınızı veya lazım olacak başka şeyleri koymak için küçük bir masa da yerleştirebilirsiniz.

5- Odanın aydınlatmasına gelirsek, oda aydınlatması aşırı olmamalı ama işinizi yapmanızı engelleyecek kadar karanlıkta olmamalı.

6- Tablolar veya duvarınıza asacağınız şeyler çok etkileyici görünecektir. İkinci resimdeki gibi tablolar yerine manzara resimleri daha uygun olacaktır, veya kendi çizimlerinizi de kullanabilirsiniz. 

Kolay gelsin

V.B.

*Sitemizdeki yazılar yazarımıza ait olup, kaynak gösterilerek dahi kullanılması yasaktır.

0 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.