Yatak Odanızı Romantik Bir Mekana Çevirin

Evinizde romantizmi yaşamak isteyeceğiniz tek bir yer varsa bu da tabiki yatak odasıdır. Yatak odası, zor geçen bir günün ardından eşinizle birlikte veya yalnız başınıza dinleneceğiniz yerdir ve tamamen kişisel olarak size ait olmalıdır. Odanız asla dağınık ve rahatsız edici olmamalıdır ve eğer odanızı romantik bir mekana çevirmek istiyorsanız bunun için çok fazla vakit ve para harcamak zorunda değilsiniz.


Odanızı yeniden dekore ederken dikkat etmeniz gereken en önemli bölümlerden biri yatak takımıdır. Mesele sadece yatağınızın gözünüze hitap etmesi değildir, yatak aynı zamanda bütün gece uykunuzda sizi rahat ettirmelidir. Daha romantik ve yumuşak bir his için, parlak kumaşlar ve örtüler kullanın. 


İstediğiniz kadar dekoratif yastık kullanın. Yastık uçlarındaki püsküller gibi, büyük değişiklikler yapacak küçük dokunuşlar, ve daha zengin bir duygu için farklı yorgan desenleri düşünün.


Söz konusu romantizm ise abajürsüz olmaz tabi ki. Abajür kullanmaktan çekinmeyin. Gündüz vakti yanmıyor olsalar bile, farklı bir görüntü sunarlar ve sıradan bir odayı zarif, romantik bir mekana çevirirler. 


Uygun aydınlatma olmadan romantizmi yakalayamazsınız. Harika bir loş aydınlatma sağlayacak abajürlerin yanında, resimdeki gibi bir avize kullanın. Oda aydınlık olmamalı, romantizm istiyorsanız sizi rahatlatacak loş bir aydınlatmaya ihtiyaç duyacaksınız. Eğer lambanız, abajürünüz vs.. odayı aşırı aydınlatıyorsa, üzerine koyu bir kumaş örtün.


Odanıza romantizm katmanın başka bir çok yolu var. Çiçeklerle dolu bir vazo, hoş kokulu mumlar, altın sarısı veya kırmızı gibi zengin renk seçenekleri olan yumuşak bir halı... kısacası odanızda küçük dokunuşlarla büyük değişiklikler yapabilirsiniz.


Odanızda romantizmi yakalamk için tüm elektronik aletlerden uzak durmanız gerektiğini unutmayın. Telefonunuzun çalması kadar romantizmi ve rahatınızı bozacak başka bir şey olamaz. Eğer telefonsuz veya bilgisayarsız yapamam diyorsanız bunları en azından görünmeyecek bir yere saklayın.

Bu kolay adımlarla odanızı romantik bir mekana çevirebilir ve tüm gün yatma vaktinin gelmesini iple çekebilirsiniz.

Kolay gelsin

V.B

*Sitemizdeki yazılar yazarımıza ait olup, kaynak gösterilerek dahi kullanılması yasaktır.

0 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.